logoHarmonie "Meer Vreugd" Gassel
   

 

Voorjaarsconcert 2018

De Mortel

St. Lucia De Mortel te gast tijdens voorjaarsconcert Gassel
Op zaterdag 14 april zullen slagwerkgroep en fanfare-orkest van St. Lucia uit De Mortel naar Gassel reizen om daar te gast te zijn tijdens het Voorjaarsconcert van Harmonie “Meer vreugd” uit die plaats.
De slagwerkgroep staat onder leiding van Ton Verberne. Deze enthousiaste groep is de afgelopen jaren stap voor stap omgevormd van een traditionele drumband naar een slagwerkgroep waarbij de melodische slagwerkinstrumenten een steeds belangrijke plaats krijgen. De slagwerkgroep is een hecht team, maar staat wel degelijk open om jeugdleden in te passen. Hiermee is men momenteel volop bezig. Het programma deze avond zal zeker aantrekkelijk zijn voor het publiek.
Het fanfare-orkest staat sinds november 2017 onder leiding van Will Veraa. Will is geen onbekende in de regio, zo is hij momenteel ook dirigent van de orkesten in Milheeze, Volkel en Zeeland. Hij volgde in De Mortel Jean Paul Verhofstad op, die maar liefst 22 jaar St. Lucia leidde. Direct vanaf de eerste repetitie is Will vol energie en enthousiasme met het orkest gaan werken. Het eerste optreden was het Kerstconcert. Echter is het eerste “echte” concert het optreden in Gassel. Hiervoor zijn enkele stukken ingestudeerd die prima op een concert passen en anderzijds ook geschikt waren om orkestleden en dirigent aan elkaar te laten wennen. Het fanfare-orkest bestaat op dit moment uit ruim 40 muzikanten.
In de regio staat St. Lucia bekend als een levendige, enthousiaste fanfare die open staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Beroemd zijn haar “proms”-concerten die onder de verzamelnaam “Experience” al 7 keer zijn gehouden. Afgelopen 3 juni genoten 1.200 bezoekers in een speciaal aangeklede locatie van een reis door America onder de naam “Stars & Stripes”. De avond ervoor was er een fantastische “Stars Delight Dinnershow”. Niet alleen promsconcerten maar zeker ook de theaterconcerten van St. Lucia zijn hoogtepunten. Zo trad St. Lucia op met o.a. Stenzil & Kivits, Gerard van Maasakkers en het Rozenberg Trio. Ook de samenwerking in het theater met de locale zangschool Vocalized en het sprookje “Joris en de geheimzinnige toverdrank” zijn zeker het vermelden waad.
In het najaar, op vrijdagavond 2 november, gaat St. Lucia opnieuw het theater in Gemert in. Dan zal met zangeres Micheline Van Hautum een muzikale avond onder de naam “Bras & Brel” gehouden worden. Hierbij vormen chansons van Jacques Brel de hoofdmoot van dit concert.
Het concert in Gassel is een mooie opstap hier naar toe. We hopen dat het publiek zal genieten van het echte fanfare-geluid van St. Lucia op 14 april.
Tot ziens in De Viersprong in Gassel, aanvang 20.00 uur.

Voorjaarsconcert 2018

 

 

 

Home Over Ons Dirigent Repertoire Kijk & Luister Agenda OpMaat! Contact
Foto's Nieuws Concerten Blokfluitles La Ferté Bernard Linken Archief Route
© Harmonie "Meer Vreugd" Gassel - Email: meervreugd@gmail.com