Harmonie "Meer Vreugd" Gassel logo

 

 

Dirigent

Harmonie "Meer Vreugd" staat vanaf 2 september 2010 onder leiding van Bart van Zutven. Bart werd geboren in 1976 te Beek en Donk. Op zeer jonge leeftijd wist Bart al wat hij wilde worden: Dirigent, net als zijn vader. Daarom ging hij Directie studeren aan het Conservatorium van Tilburg. Daar kreeg hij les van Jan Cober en Hardy Mertens. De uit Thorn afkomstige Jan Cober is sinds 1976 verbonden als docent orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium. Als gastdirigent leidde hij meerdere concerten bij vrijwel alle Symfonieorkesten, het NOS orkest, het Amsterdam's Philharmonisch Orkest, en diverse harmonieorkesten.
Hardy Mertens studeerde Muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit en voltooide daar zijn studies in de HAFA wereld. In 1997 werd hij benoemd tot hoofdvakdocent Harmonie en Fanfaredirectie aan het Conservatorium te Tilburg. Dankzij hun professionele aanpak behaalde Bart van Zutven met klinkende cijfers zijn Directiediploma, met als hoogtepunt zijn praktisch examen in de concertzaal van het Conservatorium. Onder zijn leiding speelde harmonie ‘Oefening & Uitspatting’ uit Beek en Donk onder meer ‘de vierde symfonie’ van Alfred Reed, en een door Bart zelf bewerkte versie van ‘de finale van de tweede symfonie’ van Charles Ives. Naast zijn Directiediploma behaalde hij bij docent Piet Joris het diploma Docerend Musicus, met als hoofdvak bastuba. Bart van Zutven is naast dirigent van harmonie "Meer Vreugd" , dirigent van harmonie ‘Eendracht maakt Macht’ uit Boekel, en van harmonie ‘Zeelandia’ uit Zeeland. Naast deze vaste betrekkingen dirigeert Bart al ruim tien jaar het Cuijks ‘Vierdaagse Orkest’, een gelegenheids-orkest dat jaarlijks concerten verzorgt tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. In 2007 kreeg Bart het idee om een orkest op te richten naast het Vierdaagse Orkest.
Dat werd uiteindelijk ‘Regio-orkest Oost Brabant’ waar hij tevens dirigent van is. Volgens Bart moet je als dirigent van een amateurorkest een soort entertainer zijn; alle muzikanten zitten er voor hun plezier, en daarom moet je hun speelvreugde koesteren. Aan Bart de vraag hoe het zit met zijn ambities: “Muziek is mijn lust en mijn leven. Ik kan ook geen ander leven voorstellen dan dat van beroepsmusicus”.

 

Brt van Zutven Bart van Zutven

 

 

 

Home Over Ons Dirigent Repertoire Kijk & Luister Agenda OpMaat! Contact
Foto's Nieuws Concerten Blokfluitles La Ferté Bernard Linken Archief Route
© Harmonie "Meer Vreugd" Gassel - Email: meervreugd@gmail.com